Ατομική Αξιολόγηση – Διάγνωση

 Οι υπηρεσίες Ατομικής Αξιολόγησης-Διάγνωσης που παρέχουμε στο ΚΕΝΤΡΟ «ΑΛΚΥΟΝΗ» σκοπεύουν στη σκιαγράφηση μιας πλήρους εικόνας σχετικά με τις αδυναμίες και τις δυνατότητες ενός παιδιού. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τυχόν κενά στις ικανότητες και τις γνώσεις του, για να μπορέσουμε να ορίσουμε επιτυχέστερα το θεραπευτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούμε.

Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται από ειδικευμένους σε διαγνωστικές αξιολογήσεις Ψυχολόγους ή Παιδαγωγούς και φέρνει στην επιφάνεια όλες εκείνες τις παραμέτρους οι οποίες είναι δυνατόν να ευθύνονται μεταξύ άλλων και για τις μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το παιδί σας.

Όσον αφορά τη διαδικασία, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα ίδια τα παιδιά τη βρίσκουν τις περισσότερες φορές ιδιαίτερα διασκεδαστική, καθώς καλούνται να φέρουν εις πέρας διάφορες και ενδιαφέρουσες για αυτά δοκιμασίες, οι οποίες παρουσιάζονται με τη μορφή παιχνιδιού.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης δίνουν στη Θεραπευτική Ομάδα πολύ σημαντικές πληροφορίες σχετικά με αναπτυξιακά ζητήματα που αφορούν το παιδί, όπως πληροφορίες για το συντονισμό, την όραση και την ακοή, πληροφορίες σχετικά με τις ικανότητές του στην ανάγνωση, ορθογραφία, γραφή, αριθμητική, συλλαβισμού, λεξιλόγιο κ.λπ. Δίνεται ταυτόχρονα μια ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το παιδί, όπως δυσκολίες στον προσανατολισμό, στην ικανότητα μνήμης και την ταχύτητα επεξεργασίας, στην αίσθηση χώρου και χρόνου κ.α.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις υπηρεσίες Ατομικής Αξιολόγησης-Διάγνωσης που προσφέρει το Κέντρο μας, επικοινωνώντας μαζί μας τηλεφωνικά ή κλείνοντας μια ΔΩΡΕΑΝ 30λεπτη συνάντηση.