Archive for October, 2012

 

Ποιοί Είμαστε

Read full article  | Comments Off

 

Το ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΦΗΒΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ «ΑΛΚΥΟΝΗ» δημιουργήθηκε στην καρδιά του Ιλίου με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων και στοχευμένων θεραπευτικών προγραμμάτων. Όραμά μας είναι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε παιδιά, έφηβους, ενήλικες και οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε διάφορους τομείς της ζωής τους, με αποτέλεσμα την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, την αναβάθμιση των γνώσεων και των ικανοτήτων τους, καθώς και να κατορθώσουν να γίνουν πιο λειτουργικοί για τον εαυτό τους και τους άλλους γύρω τους.

Για το σκοπό αυτό δημιουργήσαμε ένα ζεστό και ευχάριστο περιβάλλον, στον οποίο κυριαρχούν η ομαδική δουλειά και η ζωντανή επικοινωνία, λειτουργώντας πάνω απ’ όλα με αγάπη και σεβασμό για το παιδί, τον έφηβο και την οικογένεια.

Το ΚΕΝΤΡΟ «ΑΛΚΥΟΝΗ» στελεχώνεται από έμπειρους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων (Λογοθεραπευτής, Ψυχολόγος, Ειδικός Παιδαγωγός, Εργοθεραπευτής, Κοινωνικός Λειτουργός κ.λπ.), οι οποίοι με τις γνώσεις και την εμπειρία τους παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας, είτε τηλεφωνικά είτε κλείνοντας μία ΔΩΡΕΑΝ 30λεπτη συνάντηση, ούτως ώστε να γνωρίσετε τον χώρο του Κέντρου μας, εμάς τους ίδιους, καθώς και να ενημερωθείτε και από κοντά για τις υπηρεσίες μας.

Read More

Ο Μύθος της Αλκυόνης

Read full article  | Comments Off

 

“Ο μύθος της ΑΛΚΥΟΝΗΣ συμβολίζει για εμάς την ελπίδα πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε μπορούν να ξεπεραστούν, όσο μεγάλες και αν είναι. Με τη δική μας στήριξη και τη δική σας προσπάθεια, οι ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΜΕΡΕΣ θα έρθουν και για τη δική σας οικογένεια.”

Η Αλκυόνη στην ελληνική μυθολογία δεν ήταν πουλί, αλλά μια όμορφη γυναίκα, σύζυγος του Κήυκα, βασιλιά της Τραχίνας και κόρη του Αιόλου και της Ενάρετης. Η ένωσή της με τον Κήυκα ήταν τόσο τέλεια, που οι δυο τους άρχισαν σιγά σιγά να πιστεύουν ότι δεν ήταν κοινοί άνθρωποι αλλά ισάξιοι των Θεών. Με την υπερβολική όμως περηφάνια τους άρχισαν να προκαλούν την οργή των Θεών και ιδιαίτερα του Δία, ο οποίος εξοργισμένος αποφάσισε να τους τιμωρήσει.

Μια μέρα που ο Κήυκας μπήκε στο καράβι του για ένα κοντινό ταξίδι, πυκνά σύννεφα εμφανίστηκαν στον ουρανό και αστραπές έζωναν το καράβι. Η οργή του Δία ήταν έκδηλη, ώσπου ένας ισχυρός κεραυνός από τον Όλυμπο χτύπησε το καράβι και το έκανε κομμάτια. Ο Κήυκας βρέθηκε στη θάλασσα αβοήθητος και σε λίγο πελώρια κύματα τον παρέσυραν στα βάθη του πελάγους. Όταν η Αλκυόνη έμαθε το δυσάρεστο νέο, έτρεξε αμέσως στην ακρογιαλιά για να βρει τον αγαπημένο της σύζυγο. Με την ψυχή της γεμάτη αγωνία άρχισε να τρέχει φωνάζοντας και κοιτώντας προς το πέλαγος, μα δυστυχώς δεν έβλεπε τίποτα εκτός από μερικά σπασμένα σανίδια από το καράβι. Κάθισε απελπισμένη σε ένα βράχο και άρχισε να κλαίει απαρηγόρητη μέρες και ώρες.

Κάποια στιγμή ο Δίας την είδε και την λυπήθηκε. Για να δώσει τέλος στο μαρτύριό της την μεταμόρφωσε σε πουλί. Είναι ένα όμορφο πουλί που πήρε το όνομά της και το οποίο ζει πάντα κοντά στη θάλασσα, λες και περιμένει να εμφανιστεί μέσα από τα κύματα ο χαμένος Κήυκας. Τα αβγά της όμως όρισε να τα γεννά όχι την άνοιξη, όπως όλα τα πουλιά, αλλά μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Έρχονταν λοιπόν τ’ αφρισμένα κύματα και τα έκαναν κομμάτια…

Η δυστυχισμένη μάνα φτεροκοπούσε κι έκλαιγε που δεν πρόφταινε να δει τα παιδιά της. Τόσο μεγάλο ήταν το βασανιστήριό της, που πάλι ο Δίας τη λυπήθηκε κι αποφάσισε να γαληνεύει ο καιρός μέσα στη βαρυχειμωνιά, οι άνεμοι να ησυχάζουν, για να της δίνεται καιρός να κλωσάει τ’ αβγά της. Αυτές οι γαλήνιες μέρες μέσα στο χειμώνα, είναι οι γνωστές σε όλους μας ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΜΕΡΕΣ.

Read More